Det er spændende at flytte hjemmefra og begynde et nyt liv som en mere selvstændig person. Måske skal du endda have en roomie, du skal dele din lejlighed med. Det er nemlig meget lærerigt at have en roomie, for man øver sig i at kunne dele en lejlighed og kunne få en almindelig hverdag til at hænge sammen. Derfor er det en god ide at komme godt fra start med ens roomie, så man undgår misforståelser. 

Læs videre herunder om, hvordan man starter godt ud med sin nye roomie.  

Forventningsafstemmelse

Det er altid en god ide at mødes inden man flytter sammen med sin roomie, så man kan sætte sig ned og få forventningsafstemt. Når man forventningsafstemmer får man afklaret nogle ting og grænser inden man flytter sammen. Man skal passe på det ikke bliver til regler og begrænsninger for ens roomie, men blot information så man har en bedre forståelse for hinanden og hinandens grænser. Det kan f.eks være at man har brug for at lukke døren en gang imellem eller har brug for en dag om ugen, hvor man gør rent sammen. Det er en god måde også at finde ud af, om man fungerer godt sammen inden man flytter sammen. 

God kommunikation

Når man har forventningsafstemt er man klar til at finde den perfekte studiebolig sammen. Et sted hvor der er plads til jer begge to og som I kan kalde hjem de næste mange år. Med tiden lærer man at samarbejde og forstå hinanden i dagligdagen. Den bedste måde man kan få det til at fungere på i jeres bolig, er ved at kommunikere så godt I kan. Når man er ærlige over for hinanden og snakker til på en pæn måde fra starten af, så har man den bedste opskrift til et godt venskab som roomies. Når man også er gode til at kommunikere, så får man også mere lyst til at bruge tid sammen.

I kan f.eks lave roomiedage. Det kan være en gang om måneden, hvor I tager ud sammen og oplever noget. Det vil give jer en masse gode oplevelser og minder sammen.