Går du meget op i at tænke bæredygtigt? Eller har du lyst til at gå mere op i det, men mangler du inspiration til, hvad du kan gøre for at være mere miljøbevidst? Så kan du finde denne hjælp. Der er nemlig flere aspekter af at have en mere bæredygtig dagligdag. Så du kan dykke ned i netop det, du ønsker at bidrage med! 

Forskellige muligheder når du vil være miljøbevidst 

Vi lever i en tid, hvor det er vigtigt, at vi tænker på miljøet, da vi kan se mange foruroligende konsekvenser af menneskers ageren på Jorden. Det kan føles som en stor omvæltning, hvis man skal begynde at tænke på en grønnere hverdag, men det behøver slet ikke at være så svært, som man tror. Du kan for eksempel starte med at udskifte bilkørslen med enten cyklen eller bussen. 
Hvis alle vælger at gøre dette, vil udledningen af CO2 mindskes gevaldigt.
Dette er dog ikke ensbetydende med, at du altid skal tage cyklen eller bussen, men hvis du vælger, at inkorporere bussen eller cyklen jævnligt, så kan du være med til at gøre disse transportmuligheder til en normalitet. 
Du har også muligheden for at tænke på miljøet, når du handler ind. Du behøves for eksempel ikke at skulle skære kød helt ud af din kost, hvis du ikke ønsker det, men hvis alle laver små forandringer i deres indkøb af mad, kan der ske store forandringer. 
Du kan eksempelvis mindske dit indkøb af oksekød og vælge at købe kylling i stedet, da oksekød er mere skadeligt for klimaet. Du kan også vælge at have minimum en kødfri dag om ugen for at være mere miljøbevidst. 
Der er altså mange muligheder, og du kan også fokusere på at skabe et mere miljøvenligt hjem. 
Et miljøvenligt hjem kan være med til at skabe forandring

Det er også muligt for dig at fokusere på miljøet i dit hjem. Du kan for eksempel vælge at udskifte dine karklude med genanvendelige karklude. Der findes også genanvendelige sugerør, grønnere alternativer til stanniol, husfilm m.m. Find inspiration til hvordan du opnår et miljøvenligt hjem