Hvordan kommer du uskadt igennem boligmarkedet? Det gør du ikke. Du kæmper dig igennem og håber på det bedste. 

For der er ingen nemme løsninger, når det gælder et hårdt boligmarked. Det kræver, at du sætter dig godt ind i de papirer, du får stukket i hånden. 

Du skal spidse dine øre ud, når du får information, det kan være din bolig, du gik glip af. Og så kommer man langt med et smil og med en god insisterende personlighed. 

Du får ikke dine drømmebolig forærende, du finder den selv. 

Sæt dig ind i regler og krav

Skal du leje eller skal du købe? Er det en andels eller ej? Hvad har du råd til og hvad er klogest? Disse overvejelser skal du have gjort dig, inden du begynder at skrive dig op, ringe rundt og tage til åbent hus.

Hvis du f.eks. er i tvivl, om du skal leje eller købe, så kan du blive klogere her. Du finder konkret råd og hjælp til, hvordan du finder din drømmebolig så gnidningsfrit som muligt. 

Når det gælder boligjagten, skal du spidse øre og tage imod alle de råd, du kan kapere. 

En vigtig og irriterende lektion, du kan ende med at få, hvis du ikke har fulgt helt med, da du fik lejekontrakten i hånden og bare skrev under, er at du skal læse kontrakten igennem – grundigt!

Din lejekontrakt er dit et og alt. Det er den, du finder ud af, om du skal betale for en vaskemaskine, der er gået i stykker. Det er der, du finder ud af, om hvilke rettigheder du har i din nye bolig. Så læs kontrakten igennem meget grundigt, ellers kan du ende i en dårlig situation. 

Nyd en bolig og undgå flytning

Hvis du skulle være så heldig at komme ud på den anden side, komme ud med en bolig og en bolig, du er glad for. Så heldige dig. 

Nu kan du nyde at bo i en lækker bolig uden at tænke på den dag, hvor du ender tilbage, tilbage på markedet. 
Gør du det godt, ligger det langt ude i fremtiden.